Градежни Материјали

Добијте бесплатна понуда

Како дел од одделот за градежни материјали, ЛабТест нуди услуги за тестирање и сертификација за Фенерција производи и Пожар Тестирање за материјали што се користат во градежната индустрија.

Националните и меѓународните градежни кодови налагаат сите производи што се користат за изградба на згради тестирани и заверени до применливите утврдени индустриски стандарди од акредитиран Лабораторија за тестирање / тело за сертификација.

LabTest е вашето едношалтерско решение за одобрување на вашите производи и нашиот LC марка е препознаен низ цела Северна Америка.

Фенерција

Иако прописите за производи за фенестрација што треба да се тестираат и сертифицираат отсекогаш биле во сила, тие сега се применуваат на поконзистентен начин.

Неодамнешните промени во федералните, покраинските и општинските кодови за градење со цел да ги направат поусогласени, директно влијаеја на индустријата за фенестрација.

За да дознаете повеќе, кликнете на копчето подолу.

Дознај повеќе

Тестирање на пожар

LabTest нуди услуги за тестирање на пожар на производители и дистрибутери на материјали што се користат во градежната индустрија во согласност со стандардите ASTM E84, ULC-S102 и другите градежни материјали.

Според националните и меѓународните градежни кодови, производите што се користат за изградба на згради се бара да бидат тестирани и заверени за рангирање на пожар од страна на акредитирана лабораторија за тестирање / тело за сертификација.

Со својата куќа Тунел Штајнер, еден од најпопуларните методи за тестирање што се користи во Северна Америка за да се утврди оцената на пожарот, обезбедува LabTest брз пресврт   конкурентни цени за тестирање и сертифицирање на различни категории на производи.

За да дознаете повеќе, кликнете на копчето подолу.

Дознај повеќе

Да резервирам тест

Кликни тука!

Или контактирајте не на 1 855 346 0444 за повеќе информации

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе