Тестирање на вибрации

LabTest Certification Inc. нуди тестирање на вибрации користејќи го нашиот електродинамичен систем за тресење со три оски. Овој систем нуди висока оценка на сила и поместување, што ни овозможува да тестираме според најстрогите профили на вибрации.

Добијте бесплатна понуда

Тестирање на вибрации е процес на примена на претходно дефинирана количина на вибрации на тест примерок со контролирање на параметрите, вклучувајќи фреквенција, забрзување, поместување и времетраење. Опремата може да биде подложена на тестирање на вибрации за многу намени, вклучувајќи воспоставување сигурност, откривање на резонанции или демонстрација на усогласеност со стандард. На LabTest, тест статијата е безбедно поставена на нашата маса за електродинамичен шејкер и се применуваат вибрации на нивоата потребни за задоволување на вашите потреби.

Сертификацијата LabTest е акредитирани ИСО 17025 тестирање Лабораторија за Испитување на шок и вибрации за голема разновидност на производи во областите воена, поморска, авионика, автомобилска индустрија и многу повеќе.

Можностите за вибрации и шок се како што следува

Синус/Случајно/Синусно-по-случајно/Случајно-по-случајно Тестирање на вибрации и други профили на вибрации, на барање:

 • Опсег на фреквенција DC – 3 до 4000Hz

 • 60,000 XNUMX N рејтинг на сила

 • Максимално статичко оптоварување / носивост 2000 фунти

 • Пријавување на податоци од 4 до 8 канали; со нашиот систем на контролор на вибрации Spider 81 (Crystal Instruments); 1 референтен канал и до 7 канали за забрзување на мониторингот

 • Може да се направат аранжмани за да се зголеми бројот на монитори за забрзување и канали за пријавување податоци по барање

Класично тестирање на шок:

 • Половина синус / терминал или првичен врв пила / триаголник / трапезоидна / пулсна форма на хаверсин

 • Оценка на шок-сила од 120,000 N (tonутн)

 • Максимално статичко оптоварување / носивост 2000 фунти

 • Надомест на профил пред / пост-шок

 • Пријавување на податоци од 4 до 8 канали; со нашиот систем на контролор на вибрации Spider 81 (Crystal Instruments); 1 референтен канал и до 7 канали за забрзување на мониторингот

 • Може да се направат аранжмани за да се зголеми бројот на монитори за забрзување и канали за пријавување податоци по барање

Температурно условени вибрации:

 • Сите тестови за вибрации и удари, исто така, можат да се изведуваат на високи и ниски температури со употреба на топлинска комора специјално дизајнирана да се вклопи над нашиот систем за тресење. Комората за топлинска вибрација е способна за температура од -50 ° C до + 85 ° C и може да постигне многу високи стапки на топлинска промена

Услуги за тестирање на вибрации-шејкери

Тестирање на вибрации може да обезбеди низа корисни информации од раната фаза на истражување и развој на производот до финалната фаза на верификација и / или сертификација на дизајнот. Некои од корисни придобивки од вршењето на тестирање на вибрации вклучуваат:

 • Покажете дека производот е во согласност со критериумите на различните спецификации на тестот
 • Идентификувајте ги резонантните фреквенции
 • Потврдете дека производот може физички да ја издржи очекуваната изложеност на вибрации во неговиот животен циклус.
 • Потврдете дека производот може да работи во текот на очекуваната изложеност на вибрации во неговиот животен циклус
 • Пронајдете ги „слабите врски“ во дизајнот за време на фазата на развој за да идентификувате каде можат да се направат најефикасните подобрувања
 • Генерирајте распореди за одржување со доверба
 • Пребарување, следење и живеење на синус / резонанца (RSTD).
 • Спектри на одговор на удари (СРС).
 • Мулти-синусен и синусен осцилатор.
 • Историја на минливо време (TTH) и минлива контрола на случајност.
 • Контрола на земјотрес
 • Репликација на временски бран.
 • Симулација на транспорт.
 • Тестирање на воена опрема.
 • Тестирање на компонентата на возилото.
 • Тестирање на компонентите на авионите.
 • Тестирање на морските компоненти.
 • Тестирање за транспорт на батерии Li-Ion.
 • Верификација на сензорот за вибрации.
 • Комбинирано тестирање на вибрации / температура
 • и повеќе…

СТАНДАРДИ ЗА ВИБРАЦИЈА

 • MIL-STD-810, Стандард за метод за тестирање на Одделот за одбрана: Размислувања за инженерство на животната средина и лабораториски тестови
 • IEC / EN 60945 - Тестирање на животната средина за морска опрема
 • DNV-CG-0339, Електронска и програмабилна опрема и системи
 • Серија IEC 60068, Тестирање на животната средина
 • IACS UR-E10 Rev7
 • 46 USCG CFR 162.060-30
 • и повеќе…

Да резервирам тест

Кликни тука!

Или контактирајте не на 1 855 346 0444 за повеќе информации

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.