Течење на песок и тестирање на прашина

Тестот ја проценува способноста на производот да ја издржи својата околина, вклучувајќи ги и ефектите на сув дувачки песок или дува прашина. Проценете ја способноста на вашиот производ да ја издржи неговата околина!

Добијте бесплатна понуда

LabTest Certification Inc. може да изврши испитување на песок и прашина во согласност со MIL-STD-810.

За производи кои најверојатно ќе бидат изложени на средини во кои сув дувачки песок или дува прашина се фактор, овие тестови помагаат да се процени способноста на тие производи да ја издржат својата околина.

Производите можат да бидат под влијание на дувачка околина од песок и прашина во текот на целата година во различни делови на светот, и сезонски во многу повеќе региони.

Површини, заптивки, електрични кола и споеви се само неколку карактеристики на кои може негативно да се погоди ако се подложат на дување песок и прашина, така што способноста на производот да издржи на дувачки песок и околина на прашина е важен фактор што треба да се земе предвид при процесот на дизајнирање проверете за време на процесот на тестирање.

Со нашата посветена комора за дување песок и прашина, LabTest може да прилагоди на многу тест услови за да одговараат на барањата на производот, вклучително и не ограничувајќи се на:

  • температура
  • Брзина на воздухот
  • Концентрација на прашина или песок
  • Состав на прашина или песок
  • Ориентација на опремата што се испитува

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.