Животната средина

LabTest Certification Inc. им обезбедува на производителите услуги за тестирање на животната средина со проценка на нивните производи за да издржат разни екстремни услови на животната средина.

Добијте бесплатна понуда

Проверете ја нашата брошура

Дизајн на тестови за тестирање на животната средина за брошури

Со усогласување на националните и меѓународните стандарди, еколошки барања стануваат сè позадолжителни за категориите производи во морската, авијацијата, транспортот, воената индустрија и многу повеќе.

Во прилог на тестирање на животната средина, што го бараат стандардите за безбедност и изведба, LabTest исто така обезбедува тестирање за проекти за истражување и развој.

УСЛУГИ ЗА ИСПИТУВАЕ НА VИВОТНАТА СРЕДИНА

Сертификацијата LabTest е ваша ISO 17025 акредитирана лабораторија за тестирање за сите ваши потреби за тестирање на животната средина.

ENИВОТНИ КОМОРИ

 • Комора за влажност (влажна топлина)
 • Комори за топла и ладна температура
 • Комори за дување прашина според MIL-STD-810
 • Комори за дување песок според MIL-STD-810
 • Решавање на Комората за прашина според MIL-STD-810
 • IP5X и IP6X комори за прав
 • УВ-комора
 • Комора за надморска височина

ПОКРИЕНИ СТАНДАРДИ ЗА ИСПИТУВАЕ ОКОЛИНА

 • 46 USCG CFR 162.060-30
 • Прилози NEMA 250 според UL 50 и CSA-C22.2 бр. 94
 • IP рејтинг според IEC / EN 60529
 • MIL-STD-810, Стандард за метод за тестирање на Одделот за одбрана: Размислувања за инженерство на животната средина и лабораториски тестови
 • IEC / EN 60945 - Тестирање на животната средина за морска опрема
 • NEMA TS 2, Собранија на контролор на сообраќај
 • NEBS GR-63-CORE, физичка заштита
 • DNV-CG-0339, Електронска и програмабилна опрема и системи
 • MIL-STD-202, Стандардни електронски и електрични компоненти
 • Серија IEC 60068, Тестирање на животната средина
 • AC156, Сеизмичко сертифицирање со шејкер-тестирање на неструктурни компоненти

Се приближивме до сертификацијата на LabTest за тестирање на животната средина и ЕМС, затоа што ни требаше лабораторија за тестирање признаена од ДНВ за тестирање за одобрување морски тип. Трпеливоста и еластичноста при дискутирање на различни сценарија за тестови, покрај нивната трудоубивост и професионалност при извршувањето на тестовите и пополнувањето на извештаите, потврдуваат дека ЛабТест може да биде доверлив партнер во тестирањето и сертификацијата. Ја цениме постојаната поддршка и со нетрпение очекуваме да соработуваме со ЛабТест за идните проекти.

Тордон Беирингс АД

Да резервирам тест

Кликни тука!

Или контактирајте не на 1 855 346 0444 за повеќе информации

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.