Вклученост на заедницата

Потребно е село

Бидејќи сите сме дел од заедницата во која живееме, вклучувањето и поддршката на помалку среќните е важно за нас.

Секаде каде што е можно, ние се обврзуваме да ги поддржуваме каузите што се важни за нашиот тим, семејствата, клиентите и заедниците преку донации од компанијата, спонзорства и време на волонтирање.

Во тек

Банка за храна - Една од заедничките работи на нашиот тим е loveубовта кон храната. Бидејќи едноставно не можеме да замислиме дека мора да останеме дури и еден ден без храна, ја направивме нашата годишна традиција да ја поддржуваме локалната банка за храна и да им помагаме на акциите на остатоците од семејствата на кои им е потребна храна. Ова го правиме неколку пати годишно, бидејќи сезоната на празници не е единствениот момент кога банките за храна имаат потреба од донации. Летото е уште едно критично време за банките за храна, кога децата се дома од училиште и 100% се потпираат на семејството. Ако сакате да поддржите некоја од локалните банки за храна https://foodbank.bc.ca/

Банка за храна Лабтест заедница

Роналд Мекдоналд Хаус - Уште една наша годишна традиција. RMHBC помага во одржување на семејствата заедно, кога е најважно, обезбедувајќи сместување за 70+ семејства кога нивните деца имаат потреба од неопходна грижа и треба да ја посетуваат Детската болница за подолг временски период. Иако нашето партнерство со RMHBC започна само пред неколку години, тоа беше едно од најисполнувачките искуства што нашиот тим ги доживеал. Никогаш не сте чуле за Роналд Мекдоналд Хаус? Тука направете виртуелна обиколка на оваа најсовремена куќа https://youtu.be/F0ShyhiRCPE и откријте ја неверојатната работа што се случува таму! Секој дел од оваа куќа, вклучително и настани и храна, е овозможен со kindубезни донации од пошироката јавност и локалните бизниси, бидејќи RMHBC не добива никаков вид на финансирање. Можете да придонесете за оваа голема кауза со посета https://rmhbc.ca/donate/

Роналд Мекдоналд куќа добротворни организации

Божиќно биро: Донесете програма за семејство - Кој не го сака Божиќ?!?! Па, можеби Гринч не, но ние го правиме тоа. Кога размислуваме за Божиќ, автоматски помислуваме на чувството на возбуда и исчекување што го носат празниците, особено за децата. Знаејќи дека не сите семејства може да можат да слават со празничен оброк или можат да ги изненадат своите деца со подароците што ги побараа во своето писмо до Дедо Мраз, е тоа што пред сè нè вклучи во оваа кауза. Дали некогаш сте размислувале да посвоите семејство на Божиќ? https://christmasbureau.com/adopt-a-family/

Сари Божиќ Буреу

Минатото

Детска болница п.н.е.

Од 2015-2017 година LabTest соработуваше со BCCHF и донираше приходи од проекти иницирани во текот на месец декември за поддршка на деца кои имаат потреба од нивна грижа.

 

Венгерт Основно

ЛабТест го спонзорираше основното училиште Венгерт, во училишниот округ Кларк (Лас Вегас, НВ), како поддршка на нивните образовни програми.

 

Училишен округ Кларк (CCSD)

LabTest спонзорираше друга програма CCSD, со која се обезбедија училишни материјали за деца од основно одделение.

 

Тери Фокс Трча

ЛабТест учествуваше на годишното трчање Тери Фокс, во Порт Коквитлам, Б.Ц. (Канада) и собра донации за истражување на рак. https://terryfox.org/

 

Фонд за помош на Форт Мекмари

Во 2016 година, ЛабТест соработуваше со Комеди Клубот Јук Јук, во Аботсфорд, Б.Ц. (Канада) за поддршка на Фондот за помош на Форт Мекмари. Донациите за монетарни и есенцијални работи им помогнаа на луѓето кои беа погодени од пожарите во Форт Мекмари, Алберта (Канада).