Обука за Хазлок

Ние сме посветени на безбедноста, заедно.

Сертификацијата LabTest одговара на обуките за HazLoc според вашите специфични потреби!

Обука достапна на Интернет и лично.

Регистрирај се

Сертификацијата LabTest одговара на обуките за HazLoc според вашите специфични потреби!

Обука достапна на Интернет и лично.

Регистрирај се

Нашиот тим за опасни локации има 100+ години искуство во колективна усогласеност. Нашите членови на Хаз-Лок учествуваат во екс-техничките комитети, на пример, ТЦ 31, УСНЦ / ИЕЦЕкс и МКСП.

Како акредитирана лабораторија за тестирање, тело за сертификација и агенција за инспекција, LabTest обезбедува обука за стандардите, како што се однесуваат на вашите производи, како и обука за вашиот персонал за истражување и развој, производство, усогласеност и контрола на квалитетот, во врска со методологиите за заштита и производот лансирање за глобални пазари за вашата опрема за опасни локации (екс).

Северна Америка (ознаки за зони или поделби)

Европа (категории АТЕКС)

Глобални методи за одобрување на заштита (зони на IECEx)

Други (KTL, KOSHA, INMETRO, PESO, EAC итн.)

Контрола на квалитет

QAR, QAN, ISO 9000, Првични инспекции во фабриката и последователни контроли.

Усогласеност на производот

Обука за методите на заштита, вообичаени неуспеси при тестирање, неусогласеност при проценка на конструкцијата, упатства за извори на компоненти.

производство

Обука и подготовка за фабрички инспекции, задолжителни тестови за фабрика / производна линија, барања за алтернативни компоненти.

Пристап до глобалниот пазар (ГМА)

Обезбедува рамка за пристап на пазарот на производи на различни пазари, временски рамки, барања за усогласеност

Што вклучува обуката?

  • Средба пред обука со ЛК тренер за развој и преглед на план за обука
  • Сесија за обука: обука еден на еден или групна обука
  • Сертификат за завршување

Како работи?

Почни!

Регистрирајте се за обука
Разговор со тренер

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе