Прелиминарен преглед на дизајнот (PDR)

Дали сакате да се осигурате дека вашите производи ги исполнуваат минималните безбедносни критериуми утврдени во важечките стандарди?

Тоа е местото каде што доаѓа Прелиминарен преглед на дизајнот.

Прво, прво: која е намената употреба на производот и на кои пазари ќе се пласира?

Добијте бесплатна понуда за PDR

Што е PDR?

Производите мора да ги исполнуваат минималните безбедносни критериуми како што се поставени во важечките стандарди засновани на намената за употреба и примена на уредот. Еден од првите чекори е да се утврди кои барања, прописи и стандарди се однесуваат на производот што се дизајнира, а потоа, да ги вклучи безбедносните критериуми во процесот на истражување и развој.

Разбирањето на потребите и стандардите за усогласеност може да биде огромен потфат. Тоа е местото каде што прелиминарниот преглед на дизајнот и ние, на сертификатот LabTest, можеме да помогнеме!

Како може LabTest да помогне?

Како дел од прелиминарниот преглед на дизајнот (ПДР), ние работиме со вашиот тим за да ги идентификуваме стандардите и барањата за усогласеност што најдобро одговараат на вашиот производ и работиме заедно на план што најдобро одговара на вашите потреби.

Утврдувањето на применливите стандарди е комплементарна услуга, кога работите со LabTest, и може да ви заштеди време и напор благодарение на нашето искуство во индустријата за усогласеност со повеќе видови одобрување како што се Електрични, ЕМС, Фенетрација, Еколошки, Морски, Водовод и многу повеќе На

Придобивки од правење PDR

Со LabTest како ваш партнер е лесно како 1, 2, 3

 Фатете ги неисполнувањата пред да биде предоцна!

 Направете повторувања пред конечниот производ да биде подготвен!

Намалете го целокупниот инженерски напор и време на пазарот!

Заштедете пари кога поднесувате ист производ за сертификат!

Вратете дел од трошоците преку грантови и даночни кредити!

(Производителите да најдат, аплицираат и достават директно)

Што е следно откако ќе се идентификуваат важечките стандарди?

Во зависност од тоа во која фаза е развојот на производот, можеме да ги задоволиме нашите PDR услуги за вашите потребиНа Ако сте во почетните фази на прототип, можеме да го прегледаме дизајнот на вашиот производ и/или прототипот, според барањата на стандардите и да ви ги доставиме наодите за можни неусогласености.

Ако, наместо тоа, веќе напредувате понатаму во дизајнот и имате специфични прашања поврзани со барањата на важечките стандарди, за вашата специфична апликација, можеме да ви помогнеме со толкувањето на стандардите. Една од придобивките од Прелиминарен преглед на дизајнот е дека може да помогне да се идентификуваат можните неусогласености и помага да се вклучат промените во дизајнот во почетокот на развојот.

За кој тип на производи/проекти може да се користи PDR?

PDR може да биде корисен во основниот дизајн на производот за компоненти или единици. На страната на склопување, на пример, во лизгалки, се покажа како корисно за да добиете преглед на Предлог -материјалот (БОМ) за да бидете сигурни дека деловите се извори според рејтингот.

Меѓутоа, една од главните употреби на PDR с уште е за дизајнирање вистински производи, наместо проекти од типот на интеграција.

  • Одлучување за важечките стандарди

  • Оценување на производот/прототипот според стандардите

  • Толкување на специфични стандардни барања за примена на производот

  • Спроведување на R & D тестирање

  • Преглед на ознаки и прирачници за инсталација/работа според стандардот (ите) и наменетите пазари

Процес

На LabTest, сакаме да ги држиме работите едноставни. Ние сме флексибилни и ќе работиме со вашите потреби. Само посетете не и ајде да работиме заедно!

Комуникацијата во текот на целиот процес е клучна. Можеме да комуницираме преку е -пошта, видео повици, телефонски повик или лично (секаде каде што е можно).

Тим експерти
Контактирајте нѐ

Колку време е потребно за да се заврши PDR?

Од времето кога проектот е активиран, а Прелиминарен преглед може да потрае од минимум 4 часа до пет дена, во зависност од сложеноста на проектот. Ова ја вклучува претходната евалуација на стандардите (ите) и времето за прегледување на барањата и нивното толкување.

Што ќе добиете?

На крајот од прелиминарниот преглед на дизајнот, ќе ви бидат доставени наодите. Ова може да биде во форма на писмо, извештај или едноставна е-пошта, во зависност од вашите индивидуални потреби. Во прилог на тековната техничка поддршка за време на траењето на проектот, ние исто така нудиме идни кредити за претстојната работа за сертификација, за производот за кој беше спроведена PDR, се додека стандардите и барањата не се менуваат.

Други услуги во кои LabTest може да соработува

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.