ATEX СЕРТИФИКАЦИЈА

АТЕКС СЕРТИФИКАЦИЈА

Производите инсталирани во експлозивни (екс) атмосфери и ставени на пазарот на Европската унија треба да ги почитуваат сите применливи директиви на Европската унија.

Производите инсталирани во експлозивни (екс) атмосфери и ставени на пазарот на Европската унија треба да ги почитуваат сите применливи директиви на Европската унија.

Барам цитат

Трите клучни елементи на ATEX програма за сертификација

Сертификацијата LabTest е акредитирано нотифицирано тело (Забелешка бр. 2815) за директивата на АТЕКС на ЕУ (2014/34 / ЕУ) за одобрување на опрема што се користи во експлозивни атмосфери.

Ние нудиме процес без главоболка, побрзи резултати и ефективни решенија за електрични и неелектрични производи наменети за пазарот на ЕУ. Кога контактирате со LabTest за вашите ATEX проекти, ќе разговарате директно со нашиот оддел HazLoc, кој ќе може да ви помогне со какви било прашања што ги имате или да ви понуди бесплатна понуда, доколку вашиот производ е подготвен за тестирање

Разговарајте со нашите екс-пиперки денес!

Штом ATEX ќе добие овластување со LabTest, вашите производи ќе бидат прикажани во директориумот LC на сертифицирани производи.

На европскиот пазар, од екс-опремата (HazLoc) се бара да се усогласат со Директивата ATEX, но исто така може да треба да се усогласат со другите применливи директиви на ЕУ, како што се Директивата ЕМС, Директивата за радио опрема (РЕД), Директивата за опрема под притисок (ПЕД), и други, во зависност од апликацијата на производот.

Производите што ги исполнуваат основните здравствени и безбедносни барања (EHSR) од Директивата ATEX се означени со ознаката „Ex“.

ATEX - Групи и категории за опрема

Кога е потребно вклучување на нотифицирано тело или QAR?
Откријте овде!

Кои стандарди ги прават Ex опремата треба да се усогласи во Европа?

Производите потребни за усогласување со Директивата ATEX се оценуваат според EN 60079 серијата стандарди, кои се донесени од IEC 60079 серија стандарди и / или други усогласени стандарди објавени во Службениот весник на Европската унија (OJ).

Програмата за сертификација АТЕКС се состои од 3 клучни елементи, сите издадени од акредитиран нотифициран орган (НБ):

ПРОГРАМА ЗА ВЕРИФИКАЦИЈА НА ЕДИНИЦА

За екс опрема произведена во ограничени / мали количини, програмата за верификација на единици нуди подобра опција од сертификација. Двете програми се многу слични, со главна разлика во тоа што за единицата за верификација, етикетите се применуваат на производот од страна на претставникот на нотифицираното тело и затоа, QAN ревизијата не е потребна.

Кликнете подолу за да дознаете повеќе за потврдата на единицата ATEX

Повеќе информации

Дали сте заинтересирани за прелиминарен преглед на дизајнот за ATEX?

Осигурајте се дека вашите производи hazloc ги исполнуваат минималните безбедносни критериуми утврдени во важечките стандарди

Побарајте понуда за PDR

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.