ЕВ системи за полнење

2021 година се покажа како почеток на една деценија за разлика од која било друга, со повеќе глобална зелена свест и еколошки иницијативи. Поради промената на свеста, побарувачката за зелена технологија, особено во автомобилската индустрија, се зголеми за десет пати.

Сепак, постојат многу прашања кои ја опкружуваат имплементацијата на таквата технологија - тука се играат очигледни економски, општествени и инфраструктурни фактори.

На темата на Електрични возила (ЕВ), постои масовно поместување на побарувачката за ЕВ е & ЕВ системи за полнење. Само во Канада, бројот на станици за полнење ЕВ порасна со просечна стапка од 46% на годишно ниво во последните 5 години.

0%
Станиците за полнење ЕВ просечен годишен раст во Канада

Како да ги добиете вашите системи за полнење ЕВ на пазарот?

За да ги добиете станиците и компонентите за полнење на EV на вашиот специфичен пазар, треба да:

 • Исполнете ги безбедносните барања - Безбедносното тестирање се фокусира на безбедноста на луѓето и имотот, со особено внимание на: дали производот ќе предизвика штета на луѓето или штета на имотот?
 • Исполнете ги барањата за изведба - Барањата за изведба се фокусираат на тоа колку е ефикасен производот, колку брзо системот може да го полни возилото и колку енергија се користи и / или се троши залудно.

Имајте на ум, барањата ќе се разликуваат од земја до земја, како што утврдуваат локалните регулаторни тела. Управувањето со овие очекувања и барања може да се покаже огромно.

Ова е местото каде што можеме, на LabTest сертификација, да можеме даваат помош со целосен процес, без разлика дали ги тестира вашите системи според главните објавени стандарди, како што се CSA, UL, EN, BS, IEC, AS / NZ и повеќе, или едноставно ќе му помогнете на вашиот тим да ги разбере подобро барањата во рамките на секој стандард.

Кој производ барате да го сертифицирате?

 • ЕВ батерии
 • Батерии на станиците за полнење
 • Комерцијални и станбени станици за полнење
 • Кабли и приклучоци
 • Конектори / адаптери
 • Полначи за во авион
 • Опрема за снабдување со наизменична струја
 • Брзи полначи за еднонасочна струја
 • и многу повеќе.
"Ви благодариме што контактиравте со сертификацијата LabTest. Вашата е-пошта е испратена до соодветниот оддел. Во рок од 1 работен ден, ќе ве контактира еден од нашите претставници за детално да разговарате за вашето барање. Имајте прекрасен ден!"
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.
Електрични возила

Заклучно со 2020 година, скоро 1.8 милиони ЕВ се регистрирани во САД, повеќе од три пати повеќе од 2016 година, според Меѓународната агенција за енергија (ИЕА). Тие се во три широки категории. Целосно електричните возила (исто така наречени батериско-електрични возила) се категоријата со најбрз раст: Вкупниот број на регистрирани во САД вакви возила порасна од помалку од 300,000 2016 во 1.1 година на повеќе од XNUMX милиони минатата година.

Барате сертификати за системи за полнење ЕВ?

Можеме да ги тестираме, прегледуваме и потврдуваме вашите производи за усогласеност за пристап до глобалниот пазар.

LabTest нуди различни услуги за тестирање за станици / компоненти за полнење ЕВ.

Зошто LabTest сертификати?

LabTest Certification Inc. е акредитирано тело за сертификација (ISO 17065), лабораторија за тестирање (ISO 17025), тело за инспекција (ISO 17020) и нотифицирано тело акредитирано од национални и меѓународни тела за акредитација (членови потписнички на ILAC и IAF), како што е Советот за стандарди на Канада (SCC), Меѓународни услуги за акредитација (IAS), ANSI-ASQ Национален одбор за акредитација (ANAB), а исто така признат како член на шемата IECEx. Прегледајте ги сите акредитации тука

 • Побрза услуга и пресврт: На LabTest сертификацијата, ние го одржуваме процесот едноставен, бидејќи разбираме дека времето за пласирање е од суштинско значење.
 • Комуникација и грижа за клиенти: Кога работите со LabTest, производителите можат да сметаат на брз пресврт и што е најважно, исклучителна услуга за клиенти, бидејќи веруваме дека одличната комуникација е клучот за успешни резултати.
 • Интегритет и кредибилитет: Ние, на LabTest, стоиме зад производите што ги потврдуваме. Кога вашите производи се означени со ознаката LC, на вашите клиенти им се дава сигурност дека производите што ги купуваат ги исполнуваат барањата на применливите стандарди.

 • Техничка експертиза: Нашиот тим од високо квалификувани експерти ќе ви помогне да се движите низ главните национални и меѓународни објавени стандарди, како што се CSA, UL, EN, BS, IEC, AS / NZ и повеќе и да ги тестирате вашите станици и компоненти за полнење EV за усогласеност со применливи стандарди
 • Тестирање: Обезбедуваме тестирање за вашите ЕВ системи и нивните компоненти според применливите канадски, американски и меѓународни стандарди според барањата на локалните електрични кодови.
прашања во врска со стандардите за станици и компоненти за полнење ЕВ

Бидејќи побарувачката за станици за полнење ЕВ рапидно се зголемува, повеќе стандарди продолжуваат да се развиваат во Северна Америка и на глобално ниво да ги вклучуваат сите компоненти што ги сочинуваат системите за да се осигури дека се исполнети сите безбедносни барања.

Имате прашања во врска со стандардите за станиците и компонентите за полнење ЕВ?

Контактирајте не!

Прелиминарен преглед на дизајнот за системи за полнење ЕВ?

Осигурајте се дека вашите производи на EV Charging Systems ги исполнуваат минималните безбедносни критериуми утврдени во важечките стандарди

Побарајте понуда за PDR

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе