Услуги ЛабТест

LabTest Certification Inc. е акредитирано тело за сертификација, нотифицирано тело, лабораторија за тестирање и инспекциско тело акредитирано според ISO 17065, ISO 17025 и ISO 17020 од национални и меѓународни тела за акредитација (членови потписници на ILAC и IAF), како што се SCC, IAS, ANAB и признат како член на IECEx и нотифицирано тело на ATEX.

Тестирање и сертификација

Обезбедуваме одобрување на производ за северноамериканските и меѓународните пазари. Нашите услуги вклучуваат Сертификација, тестирање (во лабораторија и на терен), верификација на единица, специјални инспекции, услуги за системи за управување и многу повеќе.

На LabTest, сакаме да ги држиме работите едноставни. Ние веруваме дека одличната комуникација е клучот за големиот успех.

Контактирајте не да започнете. Дозволете да ве прошетаме низ тоа!

Тестирање, сертификација и инспекција на електрична безбедност | Акредитирани ISO 17065, ISO 17025, ISO 17020.

Тестирање, сертификација и инспекција на електрична безбедност | Акредитирани ISO 17065, ISO 17025, ISO 17020. LabTest нуди целосен опсег на тестови и други услуги за огромен спектар на електрични производи. Станбена, комерцијална и индустриска опрема.

Дознај повеќе
Услуги за тестирање, сертификација и инспекција за опрема инсталирана и управувана во потенцијално експлозивни средини, за пазарите во Северна Америка, Европа, Обединетото Кралство и Глобал.

LabTest им обезбедува на производителите услуги за тестирање, сертификација и инспекција за опрема инсталирана и управувана во потенцијално експлозивни средини, за пазарите во Северна Америка, Европа, Обединетото Кралство и Глобал.

Дознај повеќе
LabTest е независна ISO 17025 акредитирана лабораторија за тестирање и нотифицирано тело (NB) за EMC/RED ЕУ директиви, под услов тестирање на имунитет и емисии

LabTest е независна ISO 17025 акредитирана лабораторија за тестирање и нотифицирано тело (НБ) за EMC/RED ЕУ директиви, под услов тестови за имунитет и емисии за медицински, морски, автомобилски, воздушни, воени и други категории производи

Дознај повеќе
LabTest Certification Inc. им обезбедува на производителите услуги за тестирање на животната средина со проценка на нивните производи за да издржат разни услови на животната средина.

LabTest Certification Inc. им обезбедува на производителите услуги за тестирање на животната средина со проценка на нивните производи за да издржат разни услови на животната средина.

Дознај повеќе
Тестирање и сертификација за станици и компоненти за полнење на ЕВ за усогласеност со барањата за безбедност и изведба на главните објавени стандарди. CSA, UL, EN, BS, IEC, AS/NZ и многу повеќе

Тестирање и сертификација за станици и компоненти за полнење на ЕВ за усогласеност со барањата за безбедност и изведба на главните објавени стандарди. CSA, UL, EN, BS, IEC, AS/NZ и многу повеќе

Дознај повеќе
LabTest може да ви помогне да утврдите кои стандарди за безбедност и изведба или други секундарни стандарди се неопходни за продажба на вашите медицински помагала во Канада, САД, европските и светските пазари.

LabTest може да ви помогне да утврдите кои стандарди за безбедност и изведба или други секундарни стандарди се неопходни за продажба на вашите медицински помагала во Канада, САД, европските и светските пазари.

Дознај повеќе
Ние нудиме тестирање и сертификација за Windows и врати во согласност со CSA, AAMA, ASTM, WDMA и NFRC. NAFS тестирање и термичко моделирање. Брз пресврт и конкурентни цени!

Ние нудиме тестирање и сертификација за Windows и врати во согласност со CSA, AAMA, ASTM, WDMA и NFRC. NAFS тестирање и термичко моделирање. Брз пресврт и конкурентни цени!

Дознај повеќе
Услуги за тестирање на пожар за обложување, надворешни sидови, материјали за подот, тавански плочки. Едношалтерско решение за горење на површината, ширење на пламен, густина на чад.

Услуги за тестирање на пожар за обложување, надворешни sидови, материјали за подот, тавански плочки. Едношалтерско решение за горење на површината, ширење на пламен, густина на чад.

Дознај повеќе
Акредитирана лабораторија за тестирање ISO 17025 и тело за сертификација ISO 17065 за ФВ панели, соларни колектори и соларни системи за топла вода за домаќинство (SDHW). Препознаена лабораторија за тестирање на SRCC.

Акредитирана лабораторија за тестирање ISO 17025 и тело за сертификација ISO 17065 за ФВ панели, соларни колектори и соларни системи за топла вода за домаќинство (SDHW). Препознаена лабораторија за тестирање на SRCC.

Дознај повеќе
Лидер во индустријата за евалуација и проверка на апарати за горење гориво со повеќе горива: апарати за домаќинство и комерцијални работи, камини, огништа, котли, грејачи, печки и многу повеќе.

Лидер во индустријата за евалуација и проверка на апарати за горење гориво со повеќе горива: апарати за домаќинство и комерцијални работи, камини, огништа, котли, грејачи, печки и многу повеќе.

Дознај повеќе
Тестирање и сертификација за морска опрема - Одобрување на тип за морски производи за Канада, САД и меѓународни пазари. Единствен тест план за одобрувања за тип DNV, ABS, Lloyds, BV, RINA, GL и KOSHA.

Тестирање и сертификација за морска опрема - Одобрување на тип за морски производи за Канада, САД и меѓународни пазари. Единствен тест план за одобрувања за тип DNV, ABS, Lloyds, BV, RINA, GL и KOSHA.

Дознај повеќе
Акредитирано тело за тестирање и сертификација за респиратори за прочистување на воздухот без напојување, хируршки, маски за еднократна употреба и еднократна употреба во согласност со NIOSH 42 CFR 84, ASTM F2100, ASTM-F3502.

Акредитирано тело за тестирање и сертификација за респиратори за прочистување на воздухот без напојување, хируршки, маски за еднократна употреба и еднократна употреба во согласност со NIOSH 42 CFR 84, ASTM F2100, ASTM-F3502.

Дознај повеќе
Тестирање и сертификација за NSF и други стандарди за кади, мијалници, славини, тушеви, цевки, тоалети, бидети и многу повеќе. Тестирањето вклучува: Тестови за издржливост, Тестови за материјали, Тестови за одводнување, Тестови за монтирање, Апсорпција на вода.

Тестирање и сертификација за NSF и други стандарди за кади, мијалници, славини, тушеви, цевки, тоалети, бидети и многу повеќе. Тестирањето вклучува: Тестови за издржливост, Тестови за материјали, Тестови за одводнување, Тестови за монтирање, Апсорпција на вода.

Дознај повеќе
На LabTest, имаме експертиза за тестирање и сертифицирање на повеќето типови батерии достапни во индустријата, како што се литиум-јонски, алкални, никел и повеќе, од мала ќелија до цела батерија што може да се користат во мали комунални автомобили , уреди за е-мобилност или банки за напојување, за обични и опасни локации.

На LabTest, имаме експертиза за тестирање и сертифицирање на повеќето типови батерии достапни во индустријата, како што се литиум-јонски, алкални, никел и повеќе, од мала ќелија до цела батерија што може да се користат во мали комунални автомобили , уреди за е-мобилност или банки за напојување, за обични и опасни локации.

Дознај повеќе

Инспекција

Специјални инспекции и верификација на единици се одобрувања на производи дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде што сертификатот не е најбрзиот или најисплатливите опции. Евалуацијата може да се спроведе во производствениот капацитет, местото на инсталација или во нашите лаборатории.

Специјални инспекции за одобрување на ограничени количини/серии на електрични/електронски производи произведени на неповторлива основа и треба да се усогласат со барањата на канадскиот електричен код.

Специјални инспекции за одобрување на ограничени количини/серии на електрични/електронски производи произведени на неповторлива основа и треба да се усогласат со барањата на канадскиот електричен код.

Дознај повеќе
Нашите специјални инспекции на CSA SPE 3000 за Канада нудат еднократно одобрување за медицинска електрична опрема и системи кои се потребни за да се исполнат канадските стандарди за CSA. Акредитирано инспекциско тело ISO 17020

Нашите специјални инспекции на CSA SPE 3000 за Канада нудат еднократно одобрување за медицинска електрична опрема системи кои се потребни за да ги исполнат канадските стандарди за CSA. Акредитирано инспекциско тело ISO 17020

Дознај повеќе
Нашите специјални инспекции на CSA B149.3 за Канада нудат еднократна инспекција за гасни производи што се потребни за да ги исполнат канадските стандарди. Акредитирано инспекциско тело ISO 17020

Нашите специјални инспекции на CSA B149.3 за Канада нудат еднократна инспекција за гасни производи што се потребни за да ги исполнат канадските стандарди. Акредитирано инспекциско тело ISO 17020

Дознај повеќе
Одобренија за производи произведени во ограничени количини. Попрактичен пристап отколку сертификација. Етикетата „LC Field Evaluated“ ја потврдува усогласеноста на производот со северноамериканските, европските или сите други применливи стандарди.

Одобренија за производи произведени во ограничени количини. Попрактичен пристап отколку сертификација. Етикетата „LC Field Evaluated“ ја потврдува усогласеноста на производот со северноамериканските, европските или сите други применливи стандарди.

Дознај повеќе

обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Ние нудиме обука, проценка и сертификација во согласност со серијата стандарди ISO 9000. Подобрување на ефикасноста и процесите со намалување на трошоците. Прикажете го печатот „LC ISO 9000 Certified“ на вашата веб -страница и направете го вашиот бизнис да се издвои од конкуренцијата!

Ние нудиме обука, проценка и сертификација во согласност со серијата стандарди ISO 9000. Подобрување на ефикасноста и процесите со намалување на трошоците. Прикажете го печатот „LC ISO 9000 Certified“ на вашата веб -страница и направете го вашиот бизнис да се издвои од конкуренцијата!

Дознај повеќе
Нашата програма за обука Hazloc е дизајнирана да им обезбеди на учесниците информации потребни за правилно идентификување на класифицирани области и да се осигура дека опремата што се користи во овие области е тестирана и одобрена за нивната намена.

Нашата програма за обука Hazloc е дизајнирана да им обезбеди на учесниците информации потребни за правилно идентификување на класифицирани области и да се осигура дека опремата што се користи во овие области е тестирана и одобрена за нивната намена.

Дознај повеќе
Прилагодените сесии за обука LabTest се дизајнирани да ги задоволат специфичните потреби на вашата организација, со персонализирани и специфични цели, врз основа на целите за учење на вашиот тим. Можеме да обезбедиме обука за усогласеност на производот, барања за стандарди, системи за управување со квалитет и многу повеќе.

Прилагодените сесии за обука LabTest се дизајнирани да ги задоволат специфичните потреби на вашата организација, со персонализирани и специфични цели, врз основа на целите за учење на вашиот тим. Можеме да обезбедиме обука за усогласеност на производот, барања за стандарди, системи за управување со квалитет и многу повеќе.

Дознај повеќе

Дополнителни услуги

PDR е одличен начин да откриете дали производот што го дизајнирате е на вистинскиот пат со барањата на важечките стандарди. PDR често не бара примерок од производ и најчесто е преглед на документација. Овој прелиминарен преглед може да заштеди големи главоболки на патот и да избегне повторно дизајнирање, кога веќе се инвестирани премногу време и пари.

Прелиминарен преглед на дизајнот

PDR е одличен начин да откриете дали производот што го дизајнирате е на вистинскиот пат со барањата на важечките стандарди. PDR често не бара примерок од производ и најчесто е преглед на документација. Овој прелиминарен преглед може да заштеди големи главоболки на патот и да избегне повторно дизајнирање, кога веќе се инвестирани премногу време и пари.

Дознај повеќе