Соларната

Ние сме акредитирана ИСО 17025 лабораторија за тестирање и ИСО 17065 акредитирано тело за сертификација за производи од соларна енергија.

Добијте бесплатна понуда

Проверете ја нашата брошура

Дизајн на макета за соларно тестирање за брошури

LabTest е лидер во индустријата во помагање на производителите со евалуација на Соларни производи за северноамериканските и меѓународните пазари. Акредитиран од Советот за стандарди на Канада (SCC) како тело за тестирање и сертификација за Канада и признато од SRCC како лабораторија за тестирање за САД, LabTest обезбедува тестирање и сертификат за следните соларни производи:

Соларни системи за топла вода за домаќинство (SDHW)

Соларни системи за топла вода за домаќинство (SDHW)

Ова ги вклучува колекторите, како и резервоарот за бојлер и сите придружни компоненти потребни за работа и контрола на секој. Колекторот мора да биде сертифициран пред да може да се квалификува целиот систем.

Сончеви термички колектори

Колектори кои ја апсорбираат сончевата светлина и ја користат за загревање на водата за домашна употреба. Колекторите мора прво да се тестираат поединечно, а потоа како дел од целиот систем.

Сончеви термички колектори
Фотоволтаични модули/панели

Фотоволтаични модули/панели

Склоп од фотоволтаични ќелии што собира енергија од сончева светлина и ја претвора во електрична енергија. Ова ги вклучува „хибридните“ системи кои користат соларни топлински колектори и ФВ модули заедно, за загревање на водата и производство на корисна електрична енергија.

 • Стандард за соларен термален колектор ICC 901 / SRCC 100
 • Стандард на соларен термален систем ICC 900 / SRCC 300
 • ICC 902 / PHTC 902 / SRCC 400: Стандарден систем за греење на базен и спа центар
 • Упатства за употреба на SRCC ™ OG-100 за сертифицирање на сончеви колектори
 • Упатства за работа SRCC ™ OG-300 за сертифицирање на соларни системи за греење на вода
 • SRCC ™ TM-1 соларен систем за топла вода во домот и протоколи за компоненти за тестирање
 • Метод на испитување ICC-SRCC TM-2, протокол за колектор за греење на вода и фотоволтаичен колектор

 • CAN / CSA-F379.1 „Соларни системи за топла вода за домаќинства - цела сезона“
 • CAN / CSA-F379.2 „Соларни системи за топла вода за домаќинства - сезонска употреба“
 • CAN / CSA-F378 „Сончеви колектори“
 • CAN / CSA-F383 „Инсталација на спакувани соларни системи за топла вода за домаќинства“
 • UL 1703 / UL 61730 Стандард за рамни плочи фотоволтаични модули и панели
 • ISO 9806 Соларна енергија - Соларни термални колектори - Методи на испитување

Ни требаше сертифицирање на колекционерите SRCC и LabTest помогна да се извршат тестовите според бараните спецификации. Завршениот тест резултираше со овластен колекционер. Вработените во LabTest не се обидоа да се погрижат поставувањето на тестот да биде прилагодено за моите потреби. Тие се погрижија поставувањето на тестот да работи правилно и според моите очекувања. Тие вложуваат многу дополнителен напор.

Solight Solar Inc.

Да резервирам тест

Кликни тука!

Или контактирајте не на 1 855 346 0444 за повеќе информации

Дали сте заинтересирани за прелиминарен преглед на дизајн за соларни производи?

Осигурете се дека вашите соларни производи ги исполнуваат минималните безбедносни критериуми утврдени во важечките стандарди

Побарајте понуда за PDR

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.