Тестирање на температура и влажност

Добијте сертификат за усогласеност што го потврдува вашиот производ може да работи безбедно кога се изложени на екстремни температури и влажност. Изберете од низа тестови за да ги утврдите условите во животната средина со кои ќе се соочите вашите производи!

Добијте бесплатна понуда

LabTest Certification Inc.. нуди тестови за висока и ниска температура и тестови за висока и ниска влажност за да се оцени влијанието на овие средини врз производите што се очекува да се користат, складираат или транспортираат во средини над или под стандардните услови на околината.

температура

Во зависност од стандардот, производот што се тестира и очекуваната околина, LabTest може да понуди широк спектар на профили за тестирање на температурата, вклучително и не ограничувајќи се на:

  • Фиксна температура за одредено времетраење
  • Профил со неколку температурни промени за да се симулира користењето на услугата или да се прави разлика помеѓу температурите на складирање и оперативните
  • Цикличен тест во кој температурата постојано циклуси помеѓу две или повеќе температури; типично помеѓу топло и ладно.
  • Температурен шок, во кој се врши брза промена (или промени) помеѓу висока и ниска температура (обично за помалку од една минута).

Влажност

Слично на тестирањето на температурата, постојат многу методи за тестирање на влажност. Честопати овие следат комбинирани циклуси на температура / влажност, понекогаш извршени во одреден број денови или недели.

Покрај тоа, функционалните тестови можат да се извршат за време и / или по изложеност на тестови на температура, влажност или комбинирани тестови за температура / влажност.

Многу различни методи за тестирање на температура и влажност се наведени во рамките на стандардите, вклучително и не ограничувајќи се на:

  • МИЛ-СТД-810
  • DNV-CG-0339 и 46 USCG CFR 162.060-30
  • IEC / EN 60945
  • IEC 60068

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.