Тестирање на сончево зрачење

Подложноста на производот на висока температура може да биде под влијание на изложеност на сончево зрачење затоа е важно тестирањето на сончевото зрачење да се изврши и пред и по други тестови на животната средина.

LabTest Certification Inc. нуди тестирање на сончево зрачење за производи за кои се очекува да бидат изложени на сончево зрачење за време на нивниот животен циклус или за кои се загрижувачки грејните или актиничките ефекти.

Тестирањето на сончево зрачење е корисно за да се разбере како производот е под влијание на грејните ефекти на сончевото зрачење (кои се различни од ефектите на греење само на висока температура) и да се идентификува какво било влошување или деградација како резултат на актиничките ефекти на сончевото зрачење

Како и вообичаени проблеми поврзани со високи температури, грејните ефекти на сончевото зрачење може да резултираат во промени во способноста за работа на споеви, промени во својствата на материјалот, оштетување на пломбите и многу други ефекти.

Актинските ефекти на сончевото зрачење се однесуваат на промените предизвикани од пократкото зрачење на брановата должина, особено ултравиолетовото зрачење. Во некои пластични и неметални материјали, овие ефекти може да варираат од бледнеење на бојата до влошување на структурата.

Пример за метод на тестирање за испитување на сончево зрачење е методот MIL-STD-810 505.

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.