Тестирање на спреј за сол

Заштитете ја вашата опрема со тест за прскање сол. Чувајте ја вашата опрема безбедна и заштитена. Добијте ги вашите производи сертифицирани и побрзо пуштете ги на пазарот!

Добијте бесплатна понуда

Тестирање на спреј за сол (понекогаш се нарекува тестирање на сол на магла или сол на магла) се користи за проценка на ефектите на солен раствор врз заштитни облоги и облоги, како и ефекти на наслагите на сол врз производите, вклучувајќи ги и нивните електрични компоненти.

Изложеноста на сол претежно влијае на производите што се користат близу до морето или во крајбрежните средини, но изложеноста на сол може да се појави и во многу други средини со потенцијални штетни ефекти.

Тестот со спреј за сол вклучува изложување на опремата што се испитува во корозивна солена околина со поддршка во рамките на посебна комора и инјектирање на раствор на сол со прецизно контролирана pH и содржина на сол.

Различни други услови за тестирање се исто така внимателно контролирани и следени, вклучително и стапката на прскање сол и температурата во комората.

Сертификацијата LabTest има опрема и експертиза за извршување на тестови за прскање сол, во согласност со голем број стандарди, вклучувајќи ги и MIL-STD-810, ASTM B117 и IEC 60068-2-68.

Треба да ги тестирате вашите производи?

Добијте тестирање на спреј за сол

Или контактирајте не на 1 855 346 0444 за повеќе информации

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.