Тестирање на фенестрација

Ние нудиме тестирање и сертификација за Windows & Doors во согласност со националните и меѓународните воспоставени стандарди во индустријата издадени од: CSA, AAMA, ASTM, WDMA и NFRC.

Добијте бесплатна понуда

Иако прописите за производи за фенестрација што треба да се тестираат и сертифицираат отсекогаш биле во сила, тие сега се применуваат на поконзистентен начин. Неодамнешните промени во федералните, покраинските и општинските кодови за градење со цел да ги направат поусогласени, директно влијаеја на индустријата за фенестрација.

Сертификацијата LabTest ви овозможува брз пресврт конкурентни цени за тестирање и сертифицирање според националните и меѓународните индустриски поставени стандарди за фенерација, развиени од: CSA, AAMA, ASTM, WDMA и NFRC.

Проверете ја нашата брошура

тестирање за фенерација Mockup Design за брошури

NAFS тестирање

Потребно е тестирање NAFS за да се утврди Класа на изведба (R, LC, CW, AW) и степен на изведба (PG) за производи за фенестрација. А. трајна етикета пред инсталацијата, мора да се приложат соодветните оценки на готовиот производ.   

LabTest нуди проценка на физичката изведба на NAFS во согласност со стандардите и спецификациите на AAMA / WDMA / CSA 101 / IS2 / A440.

фенерација

Тестирањето вклучува, но не е ограничено на:

 • Оперативни сили
 • Отпорност на истекување на воздухот
 • Отпорност на пенетрација на вода
 • Единствено отклонување на товарот
  • Позитивен и негативен притисок во дизајнот
 • Структурно униформно оптоварување
 • Отпор со присилен влез
 • Стабилизирање на оптоварувањето на раката
 • Хоризонтално концентрирано оптоварување
 • Вертикален концентриран товар
 • Термопластичен аголен завар

Производи:

 • Поправени и лизгачки прозорци
 • Камен-прозорец
 • Врати со шарки / лизгачки врати
 • Светилки и прозорци на покривот
 • Тенди и обесени прозорци
 • Навалете ги и свртете ги (двојно дејство) прозорци и врати
 • Side-lite и Transom
 • Преклопни врати
 • И повеќе.

Термичко моделирање

Повеќето општини сега бараат рангирање на топлинска ефикасност и U-вредности во форма на привремена етикета прикачен на готовиот производ пред инсталацијата.

LabTest нуди термичко моделирање и евалуација на енергетска ефикасност во согласност со CSA A440.2 и NFRC 100 за енергетски перформанси на производи за фенестрација, како и подготовка на документација и доставување до Националните ресурси на Канада (NRCan) за Energy Star Program во Канада.

Термичкото моделирање вклучува, но не е ограничено на:

 • Вкупен коефициент на пренос на топлина (U-фактор)
 • Коефициент на добивка на сончева топлина (SHGC)
 • Видлива преносливост (VT)
 • Енергетска оценка
 • Отпорност на кондензација
 • Истекување на воздухот

Резултатите од NAFS и Термичко моделирање може да се користат за едноставни R & D or сертификација.

LabTest сертификатот е вашата акредитирана лабораторија за тестирање ISO 17025 и тело за сертификација ISO 17065 за сите ваши потреби за тестирање и сертификација на феномена.

Дали сте заинтересирани за прелиминарен преглед на дизајн за производи за тестирање на фенерација?

Осигурајте се дека вашите производи за тестирање на фенерација ги исполнуваат минималните критериуми за безбедност утврдени во важечките стандарди

Побарајте понуда за PDR

Резервирајте тестирање за фенерација

Кликни тука!

Или контактирајте не на 1 855 346 0444 за повеќе информации

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.