УСЛУГИ ЗА ИСПИТУВАЕ НА БАТЕРИИ

Нашиот ISO 17025 акредитирани лаборатории за тестирање нудат широк спектар на услуги за тестирање и сертификација на батерии.

Многумина кои се добро упатени во индустријата за сертификати, па дури и оние кои случајно пребаруваат, се многу добро свесни дека бројот на производи што се опремени со употреба на батерии, внатрешно или надворешно, е доста обемен.

Продажба на трговија на мало низ целиот свет, 2019-2024

Бидејќи различни сектори, како што е индустријата за е -трговија, доживеаја невиден раст во текот на изминатите неколку години, имено во одделот за електроника, се зборуваше многу за безбедноста и ефикасноста на батериите: Зошто безбедноста е важна при тестирање на батеријата? Што е вклучено во процесот на тестирање на батерии?

Зошто е важна безбедноста при тестирање на батеријата? Што е вклучено во процесот на тестирање на батеријата?

Количината на енергија што батеријата може да ја складира, нејзината големина, колку брзо може да се наполни и испразни за наменетата примена и средината во која ќе работи се некои од главните параметри што треба да се земат предвид при дизајнирање батерии, како и избегнување на можни експлозии и оштетување на луѓе или имот. Друг фактор што треба да се разгледа се условите на животната средина во кои батериите ќе се инсталираат и работат во или транспортираат, и затоа, како вибрации, температурата и влажноста може да влијаат на стабилноста и перформансите на батериите.

Како може LabTest да помогне?

На LabTest сертификатите, го имаме експертиза до Тестирајте и потврдете повеќето типови батерии достапни во индустријата, како што се литиум-јонски, алкални, никел и многу повеќе, од мала ќелија до цела батерија што може да се користат во мали комунални возила, уреди за е-мобилност или банки за напојување, за обични и опасни локацииНа Покрај тоа, ние исто така обезбедуваме Прелиминарен преглед на дизајнот (PDR), практично решение за технички проценка на производот според важечките стандарди и идентификување потенцијални проблеми што можат да влијаат на крајните резултати.

Ellелија на батерии

Ellелија на батерии

Пакување со батерија на

Пакување со батерија на

моќ банка

моќ банка

Адаптери

Адаптери

полначи

полначи

Литиум батерии

Литиум батерии

Тестирање на клетки | Тестирање на модули | Пакување тестирање

Какви тестови им се потребни на батериите?

Можеме да ви помогнеме со услуги за тестирање, според национални и меѓународни стандарди за електрична, електромагнетна компатибилност (ЕМС), животна средина, издржливост, анализа на животниот циклус, транспорт, безбедност и перформанси, како и тестирање за системи за складирање на обновлива енергија и енергетска ефикасност на ќелиите, батерии и модули.

Некои примери на тестови низ кои треба да поминат батериите, според UL 1642, UL 2054, 62133-1, 62133-2 и UN/DOT 38.3, се:

 • Тест за краток спој

 • Абнормално полнење

 • Навредливо преполнување

 • Принудно празнење

 • Тест за ограничен извор на енергија

 • Градежно собрание

 • Компонента/Тест на површинска температура

 • Горна граница напон на полнење

 • Постојана сила

 • Вибрации

 • Надморска височина

 • Возење велосипед на температура

 • Дробење на клетките

 • Стрес на случај при висока температура на околината

 • Неправилна инсталација

 • Тест за ослободување од стрес од мувла

 • Тест за удар на капка

 • Запаливост на куќиштето

 • Слободен пад

 • Термичка злоупотреба (клетки)

 • Механички шок (опасност од удар)

Способности за тестирање

 • CSA C22.2 БР. 62133-1-Секундарни ќелии и батерии што содржат алкални или други не-кисели електролити-Безбедносни барања за преносливи запечатени секундарни ќелии и за батерии направени од нив, за употреба во преносни апликации-Дел 1: Никел системи (Бинационален стандард со UL 62133- 1)
 • CSA C22.2 БР. 62133-2-Секундарни ќелии и батерии што содржат алкални или други не-кисели електролити-Безбедносни барања за преносни запечатени секундарни ќелии и батерии изработени од нив, за употреба во преносни апликации-Дел 2: Литиумски системи (Бинационален стандард со UL 62133- 2)
 • UL 1642 - литиумски батерии
 • UL 2054 - Батерии за домаќинство и комерцијални работи
 • ANSI/CAN/UL 1973 - Батерии за употреба во стационарни, помошни возила за возила и лесни електрични шини (LER)
 • 60079 серија стандарди - Опрема што се користи во експлозивни атмосфери
 • UN/DOT 38.3 - Препорака за транспорт на опасни материи (батерии)
 • Како и отстапувањата на IEC/EN/BS

Не ја гледате батеријата? Испратете ни порака и еден од нашите експерти со задоволство ќе одговори на сите ваши прашања.

Добијте прелиминарен преглед на дизајн (PDR) за батерии!

Осигурете се дека вашите производи за батерии ги исполнуваат минималните безбедносни критериуми утврдени во важечките стандарди

Побарајте понуда за PDR

Дали сте заинтересирани за други услуги од сертификација LabTest?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе