Специјални инспекции на CSA SPE-1000

Дали сте заинтересирани да знаете кога Кодексот за модели CSA SPE-1000 може да се примени за одобрување на производи продадени во Канада?

Добијте бесплатна понуда

Проверете ја нашата брошура

Што е CSA SPE-1000?

CSA SPE-1000 е Модел код за одобрување на електрични / електронски производи што се инсталираат на терен или сè уште се во производствениот капацитет, кои не се во согласност со барањата на канадскиот електричен законик. Исто така наречен „Специјална инспекција“, овој вид одобрување мора да го изврши инспекциско тело акредитирано од Стандардниот совет на Канада (ДКС), како на ISO 17020, како што е LabTest Certification Inc.

Како работи?

SPE-1000 се однесува на ограничени количини / серии на производи произведени на неповторлива основа, дури една единица и максимум 500 единици / модел / година / капацитет на производителот и се изведува на комплетен систем. Моделскиот код се однесува на конструкцијата, ознаките и барањата за тестирање што опремата мора да ги исполни пред да биде обележана. Евалуацијата се состои во проверка на производот, компонентите и цртежите и тестовите се вршат (на лице место или во лабораторија), според референтниот стандард, за да се потврди усогласеноста.

Производот потоа е означен со „Специјални инспекции на ЛК”Етикета и може да се продаде во Канада. Означувањето на секоја единица мора да го изврши инспектор од LabTest. На крај, локалните власти ќе ја потврдат исправноста на инсталацијата и електричното поврзување.

LabTest Certification Inc. е признаена од властите кои имаат надлежност (AHJ) низ Канада

Можеме да процениме на нашите лаборатории во LabTest, вашата локација или точка на инсталација.

LC Mark CSA SPE 1000

Каде е прифатен СПЕ-1000?

Оваа програма е валидна и достапна само за канадскиот пазар, бидејќи САД не нудат еквивалентна програма. „Специјални инспекции“ се наменети само за ограничени количини и не ја заменуваат целосната сертификација. Инспекциите се вршат само на комплетни системи или под-склопови, како што се под-единици, контролни табли, итн. Не може да се изврши на компонента како што се мотори, жици или слични компоненти.

Кога да се користи
CSA SPE-1000?

Оваа програма е корисна ако: 

Производи во рамките на SPE-1000

spe1000-табла со прекинувачи

Производи во рамките на SPE-1000

Индустриски контролни панели, Автоматска опрема за производство, изработка на полупроводници, светилки, разводни табли, роботика, греење и ладење, генератори, системи за дистрибуција и која било мобилна опрема што има електрични компоненти.

Кои тестови се изведуваат?

Врз основа на конструкцијата, еден од главните и задолжителни тестови е Диелектричен тест, познат и како „Мегер тест“. За опрема со рангирање од 250 Vac или помалку, 1000 Vac Test напон се применува на производот за една (1) минута, без расипување помеѓу делови што живеат и изложени метални делови што не носат струја и помеѓу живи делови и достапни дополнителни нисконапонски секундарни кола.

Други тестови што можат да се извршат на производот се: Тест за температура, Тест за струја на истекување, Тест за ослободување од вирус и Тест за пламен.

Ако единицата е инсталирана на отворено, ќе треба и тест за дожд во траење од 90 минути.

За дополнителни информации или за да резервирате SPE-1000, ве молиме контактирајте ја LabTest Certification Inc. на info@labtestcert.com или јавете ни се бесплатно на --1 855 346 0444-.

Програмата „Специјални инспекции“ е брза и ефективна услуга, совршена за ограничено производство на производи наменети за Канада!

Ако вашиот производ е одбиен од канадските власти кои имаат надлежност, можете да сметате на LabTest Certification Inc., вашето акредитирано инспекциско тело за SCC!

Тестамент

Книга за специјална инспекција?

Резервирајте тест

Или контактирајте не на 1 855 346 0444 за повеќе информации

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.