LabTest потпиша билатерален МОУ со SolarPTL.

Delta, BC (Канада), 14 септември 2021 година - LabTest Certification Inc. е горд да го објави своето ново стратешко партнерство со SolarPTL, LLC. за взаемно прифаќање на податоците од тестот за одобрување соларни производи наменети за пазарот во Северна Америка.

Билатералната соработка ќе им обезбеди на LabTest Certification и SolarPTL клиентите комплетен пакет за сертификација/листа на фотоволтаични модули и панели за пазарите во Канада/САД.

Ова ќе им овозможи на производителите да ги обележат своите соларни производи со признати ознаки за сертификација во САД и Канада.

„Соларни производи за национални и меѓународни пазари. Со партнерство со SolarPTL, LabTest Certification ќе може да обезбеди целосни услуги за усогласеност на производите за системи за соларна домашна топла вода (SDHW), соларни термички колектори, фотоволтаични модули/панели и соларни хибридни системи со единствен тест план и брз пресврт, на заеднички локации во Невада и Аризона “, вели Кавиндер Дилон, претседател на LabTest Certification.

Одлични, лични и одговорни услуги, долготрајни односи со клиенти и безбедност на производите се само некои од основните вредности на кои гордо ги споделуваат и се обврзуваат LabTest и SolarPTL. Заедно, LabTest и SolarPTL обезбедуваат широко портфолио на национални и меѓународни акредитации и прифаќање на пазарот, широко признати низ целиот свет.

Лого на ЛабТест

За ЛабТест

LabTest Certification Inc. е акредитирано тело за сертификација, нотифицирано тело, лабораторија за тестирање и инспекциско тело кое обезбедува глобални одобрувања на производи и им помага на производителите да постигнат усогласеност со предвидените пазарни прописи. Брзиот пресврт и ефективните решенија се потпис на LabTest. Интегритетот и одличната грижа за клиентите се она по што е познат LabTest. Опсегот на акредитации LabTest вклучува огромен спектар на внатрешни, теренски и истражувачки способности за тестирање во области како што се електрични, опасни локации, ЕМС, согорување на гориво, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина и ППЕ На Во прилог на тестирање и сертификација, LabTest сертификатот исто така обезбедува прелиминарни прегледи за дизајн, обука, сведочење на тестови и услуги за системи за управување. Веб -страница: www.labtestcert.com 

За SolarPTL

SolarPTL обезбедува акредитирани услуги за тестирање и сертификација според национален (UL/ASTM) и меѓународен (IEC) ФВ модул и стандарди за следење/следење за перформанси, квалитет и безбедност. SolarPTL е акредитиран од A2LA, OSHA/NRTL и IECEE. SolarPTL е основана во 1992 година како ASU-PTL. Во 1997 година, ASU-PTL беше акредитиран од Американската асоцијација за лабораториска акредитација (A2LA) за да стане првата акредитирана лабораторија за тестирање на ФВ сертификат во Соединетите држави и една од првите три акредитирани лаборатории за тестирање во светот во областа на фотоволтаиците. Во 2008 година, ASU-PTL стана TUV Rheinland PTL. Во 2010 година, TUV Rheinland PTL беше акредитиран од OSHA и стана Национално призната лабораторија за тестирање (NRTL) во Соединетите држави. Во 2018 година, TUV Rheinland PTL беше преименуван во SolarPTL. Во 2021 година, SolarPTL беше акредитиран од IECEE според CB шема и како NCB (Национално тело за сертификација) и CBTL (CB тестирање лабораторија). Веб -страница: https://solarptl.com/

Оди до врвот