ЕМС тестирање

Потребна е усогласеност со стандардите како MIL-STD-461? LabTest обезбедува тестирање за воена, воздушна, поморска, автомобилска индустрија и други индустрии. Ние сме водечка компанија во светот на даватели на тестирања за електромагнетна компатибилност (ЕМС) која им нуди најдобри услуги на клиентите ширум светот.

Добијте бесплатна понуда за RF
Добијте бесплатна понуда за ЕМС

Проверете ја нашата брошура

Дизајн на макета за тестирање ЕМС за брошури

Електромагнетна компатибилност (ЕМС) Тестирањето гарантира дека електричната и електронската опрема е во согласност со важечките регулаторни барања и затоа, не се меша во нормалното функционирање на друга опрема и продолжува да функционира во нејзината електромагнетна средина.

Најчестите форми на ЕМС се познати како електромагнетни емисии и електромагнетни имунитети.

Низ целиот свет, многу земји имаат утврдено регулативи со кои се регулира употребата на ЕМС. На пример, во Европа, Директива 2014/30 / EN за ЕМС ги поставува барањата за контрола на имунитетите и емисиите. Во Соединетите држави, FCC регулира овие барања.

Како LabTest може да помогне со ЕМС

LabTest Certification Inc., е независна Акредитиран ISO 17025 лабораторија за тестирање и Известено тело (НБ) за Директивите на ЕМС / РЕД ЕУ, може да помогне во сите потреби за одобрување на вашиот производ. Воспоставивме одличен учинок за обезбедување првокласни услуги за електромагнетна компатибилност.

Со нашиот 3-метарски сообразен ЕМС Анехоична комора (Имунитет и емисии), ние сме во состојба да ви ги обезбедиме поточни резултати кога ќе се спореди со податоците за тест-страници на отворено подрачје (OATS).

Нудејќи ги и двете FCC & IC сертификација, LabTest е исто така дел од повеќе меѓународни договори за заемно признавање (MRA), со што се олеснува тестирањето и сертифицирањето на производите во Австралија, Јапонија, Кореја, Мексико, Тајван и земјите-членки на APEC.

автомобилски

LabTest може да спроведе цел спектар на тестирање на зрачење на емисии од> 9kHz. За специјализирано и автомобилско тестирање на компонентите, LabTest е во состојба да спроведе тестирање на зрачен имунитет до 200 v / m, во зависност од големината на компонентата што се испитува.

За производи (наведени како под-склопови) кои се дизајнирани да се инсталираат во чамци и возила, има голем број потребни тестови за емисии на ЕМС / ЕМИ РФ и имунитет. Потребна е единствена серија тестови за под-склопови кои се поврзани со енергетскиот систем на возилата што користат мотори со внатрешно согорување.

Ова е за да се потврди имунитетот на влезниот напон на вашите под-склопови на различните минливи импулси кои се предизвикани од стартување, запирање или ракување со возилото. Овие импулси се засноваат на ИСО-7637 2 ИСО-16750 2 стандарди. Тие се означуваат како пулсни типови 1,2,2а, 2б, 3а, 3б, 4 и 5.

За производи што ќе бидат инсталирани во нови возила, може да има дополнителни или варијации на овие типови на пулс, во зависност од производителот и моделот на возилото.

Овој тест, како и другите тестови за емисии и имунитет, се задолжителни за сите производи кои сакаат да се усогласат со ознаката „Е“, како што е наведено во „Регулатива 10 на ЕЦЕ на ООН Ревизија 6 „

воени

МИЛ-СТД-461, Овој стандард за воен тест ги утврдува условите за електромагнетна компатибилност (ЕМС) за опрема што ја користат воените сили ширум светот. Овој стандард ги опфаќа сите гранки и ги групира во Армијата, морнарицата, воздушната сила, површинските бродови, подморниците и вселената.

Стандарди за тестирање на ЕМС

LabTest може да ги оцени вашите домаќинства, комерцијални, индустриски и Безжични производи за емисии и имунитет на ЕМС.

Како брза референца, еве неколку примарни стандарди што се изведуваат кај нас Објекти во Ричмонд и Делта:

Стандарди изведени во нашите капацитети во Ричмонд и Делта

За понатамошни детали, ве молиме погледнете ја нашата Страница за акредитации

Лабораториски способности за тестирање на ЕМС

Нашите можности на одделот ЕМС вклучуваат, но не се ограничени на:

 • НСА и sVSWR сертифицирани 3 милиони полуанехоични комори (САЦ) за зрачени емисии
 • ФАР за комора за зрачен имунитет
 • Озрачена подложност / имунитет електрични полиња од 10 kHz до 18.0 GHz до 200 V / метар со AM или пулсна модулација
 • Подложност / имунитет магнетни полиња 20 Hz преку 1000 Hz Helm-Holtz серпентина до 1000A / m
 • Спроведена чувствителност од 10 kHz до 300 MHz со AM или пулсна модулација
 • Електрично поле со зрачење на емисии од 9 kHz до 26.5GHz
 • Зрачените емисии магнетно поле од 9 kHz до 30MHz
 • Спроведени емисии од 9 kHz до 80MHz
 • Генерација на пулсот EFT до 4,000 V
 • Генерација на пренапонски пулс до 4000 V
 • Електростатско празнење (ESD) до 30,000 XNUMX V
 • Електрични емисии на хармонична струја на напојување (носивост до 230Vac, 40A, 3 фази)
 • Флуктуации на напон на напојување (треперење) (оптоварувања до 230Vac, 40A, 3 фази)
 • Напони и напони на напонски водови и прекини (максимална струја од 16A)
 • Извор на напојување со наизменична струја еднофазна (освен 60 Hz) 45 Hz до 400 Hz до 600 Vac и носивост до 4,500 VA
 • Извор на напојување со наизменична струја трифазни (освен 60 Hz) 45 Hz до 400 Hz до 480 Vac и оптоварувања до 3,500 VA
 • Извор на еднонасочна струја 0 до 42 Vdc до 20 A
 • Решавање проблеми / Упатство за дизајн
 • Консултации на терен и тестирање

RF тестирање

 • Тестирање и сертифицирање на FCC Дел 15C
 • ИСС тестирање и сертифицирање на RSS
 • ЦРВЕНО тестирање за ЦЕ
 • Консалтинг за странски сертификати, ККЦ на С. Кореја, МИЦ на Јапонија

Повеќе информации

Директива за електромагнетна компатибилност (ЕМС) - Електричните / електронските производи што треба да се стават со ознаката CE мора да ги задоволуваат барањата на Директивата ЕМС за Европската унија.

Правила и регулатива на FCC - FCC Дел 15 е најчесто користен услов за електрични електронски уреди и за намерни и за ненамерни радијатори.

Стандарди за индустрија Канада - Во Канада, Индустрија Канада е одговорна агенција за „Управување со спектарот и телекомуникациите“. Двата најчесто користени стандарди се:

Изјави за нас

Услугата за клиенти од LabTest беше многу пријатна. ЛабТест навремено ги реши сите наши прашања и проблеми. Бевме целосно задоволни од професионалноста и техничките одговори и многу ги препорачуваме услугите на LabTest.

Прецизни наносистеми

Се приближивме до сертификацијата на LabTest за тестирање на животната средина и ЕМС, затоа што ни требаше лабораторија за тестирање признаена од ДНВ за тестирање за одобрување морски тип. Трпеливоста и еластичноста при дискутирање на различни сценарија за тестови, покрај нивната трудоубивост и професионалност при извршувањето на тестовите и пополнувањето на извештаите, потврдуваат дека ЛабТест може да биде доверлив партнер во тестирањето и сертификацијата. Ја цениме постојаната поддршка и со нетрпение очекуваме да соработуваме со ЛабТест за идните проекти.

Тордон Беирингс АД

Да резервирам тест

Кликнете овде за RF
Кликнете овде за ЕМС

Или контактирајте не на 1 855 346 0444 за повеќе информации

Дали би биле заинтересирани да примате други услуги?

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертификација

Тестирање и сертифицирање на производот според националните и меѓународните стандарди во областа на електрични, ЈПЕ, опасни локации, ЕМС, гас, водовод, морски, соларни, енергетска ефикасност, градежни материјали, тестирање на животната средина

Дознај повеќе

Теренски проценки

Теренски проценки

Теренските проценки се одобрувања на производи на лице место дизајнирани за ограничени количини или специјализирана опрема каде сертификацијата не е најбрза или најисплатлива опција

Дознај повеќе

Услуги за системи за управување

Услуги за системи за управување

Сертифицирање на LabTest нуди обука, проценка и сертифицирање во согласност со ISO 9000 серијата стандарди за да ви помогне да го издвоите вашиот бизнис од конкуренцијата!

Дознај повеќе

Програма за обука

Програма за обука

Нашето широко внатрешно знаење и високи нивоа на експертиза ни овозможуваат да ја обезбедиме потребната поддршка за да постигнете целосна доверба во предметната област за која барате обука. Обука достапна на Интернет и лично.

Дознај повеќе

Придружете се на нашата заедница и останете во тек со LabTest

Ви благодариме што се приклучивте на нашата заедница. Сега сте дел од нашата поштенска листа. Останете со нас!
Се појави грешка при обидот да се испрати вашата порака. Ве молиме испратете ни е-пошта на info@labtestcert.com.

Вашите податоци нема да се споделуваат со трети страни и ќе се користат само за да ве информираат за тоа што има ново со LabTest и индустријата.